Незбиті російські ракети й дрони вразили аеродром під Кропивницьким та об’єкти на Сумщині

За підсумками нічної атаки на Трійцю, 4 червня, російські війська вразили об’єкти інфраструктури в Сумській і Кіровоградській областях.

Як передає “Новинарня“, про це вранці в неділю в ефірі національного телемарафону повідомив речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Раніше пресслужба ПС інформувала, що в ніч на 4 червня сили оборони України збили чотири крилаті ракети з шести і три ударні безпілотники з п’яти, випущених росіянами.

“Не все вдається перехоплювати. І так творять дива наші захисники неба. Травень, ви бачили, який був насичений обстрілами”, – зазначив Ігнат.

“Шість літаків – шість [випущених] ракет. Хоча ракет могло бути значно більше цих ракет. Ну, по одній ракеті на літак – очевидно так. І п’ять ударних дронів з району аеродрому Сеща в Брянській області”, – прокоментував він сьогоднішній обстріл.

Відповідаючи на запитання, куди саме влучили незбиті дрони, полковник Ігнат сказав: “З північного напрямку вони атакували Сумську область, там є ураження об’єктів інфраструктури. Про це, можливо, повідомлять більше місцеві…”

“Щодо крилатих ракет, то теж не всі, на жаль, знищено. (…) Дві – на жаль, влучили на оперативний аеродром поблизу Кропивницького. Про наслідки я вам не буду говорити, але маємо такі реалії”, – розповів речник.

Він додав, що потрібно посилюватися, і не тільки “петріотами”, а й ракетами малого та середнього радіусу дії, а також сучасними літаками.

Читайте також:
Вночі ППО знищила чотири з шести ракет і три з п’яти “шахедів”. Київ відбився

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна