“Про російську армію казали: друга у світі. Виявилося – друга в Україні”, – Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що російська армія дійсно друга за силою, тільки не у світі, а в Україні.

Про це він сказав у своїй промові в Гельсінкі 2 червня.

“…Президент Путін витратив два десятиліття на те, щоб перетворити російську армію на сучасну силу з передовою зброєю, раціоналізованим командуванням і добре навченими, оснащеними солдатами. Кремль часто заявляв, що має другу за силою армію у світі, і багато хто в це вірив. Сьогодні ж багато хто вважає російську армію другою за силою в Україні. Її оснащення, технології, лідерство, особовий склад, стратегія, тактика та моральний дух – це приклад невдачі, навіть тоді, коли Москва завдає руйнівної, невибіркової та безпідставної шкоди Україні та українцям”, – сказав глава американської дипломатії.

Блінкен також відхилив заклики до припинення вогню, поки Росія контролює захоплені нею території на сході й півдні України.

“Припинення вогню, яке лише заморожує поточні лінії фронту та дозволяє Путіну консолідувати контроль над територією, яку він захопив, а потім передихнути, переозброїтися та знову атакувати, – це не справедливий і міцний мир. Це потьомкінський мир. Це узаконило б загарбання території Росією. Це винагородить агресора і покарає жертву”, – наголосив глава Держдепу.

Читайте також:
Індонезія висунула власний “мирний план” для України й РФ – із референдумом. Наше МЗС відповіло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна