Масштабна залізнична катастрофа в Індії: близько 300 загиблих, понад 1000 поранених

Щонайменше 288 людей загинуло і понад 1000 отримали травми різної тяжкості внаслідок зіткнення кількох поїздів у штаті Одіша на сході Індії.

Водночас рятувальники зазначають, що ці дані ще не остаточні, адже багато людей можуть досі залишатися під перевернутими вагонами, повідомляє CNN.

Як зазначають місцеві ЗМІ, це найбільша залізнична катастрофа в Індії з 1980-х років.

За попередніми даними, швидкий поїзд “Шалімар – Ченнай Коромандель” близько 19-ї години п’ятниці, 2 червня (за місцевим часом), зійшов із рейок.

При цьому кілька вагонів опинилися на іншій колії, по якій прямував експрес “Есвантпур-Хаора”. Він врізався в ці вагони, після чого сталося ще одне зіткнення – вже з вантажним потягом, який стояв на коліях.

Що спричинило катастрофу, наразі невідомо, це з’ясовує слідство. Рятувально-пошукові роботи тривають.

Біля місцевих лікарень збираються сотні людей, щоб здати кров для постраждалих.

На місце катастрофи прибув прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді.

Залізнична мережа Індії – одна з найбільших у світі. Аварії на залізницях тут трапляються досить часто, попри те, що влада інвестує сотні мільйонів доларів у покращення інфраструктури, яка досі залишається застарілою.

Наймасштабніша залізнична катастрофа в Індії сталася 1981 року, коли під час циклону в штаті Біхар переповнений пасажирський потяг злетів у річку, внаслідок чого загинуло щонайменше 800 людей.

Читайте також:
Катастрофа поїзда в Тайвані: понад 40 жертв, багато людей залишаються в деформованих вагонах у тунелі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна