Катастрофа поїзда в Тайвані: понад 40 жертв, багато людей залишаються в деформованих вагонах у тунелі

 

Щонайменше 41 людина загинула і понад 70 отримали поранення внаслідок катастрофи пасажирського поїзда на південному сході Тайваню.

При в’їзді у гірський тунель Дацин потяг, який перевозив майже 500 пасажирів, зійшов з рейок, повідомляє Reuters.

Восьмивагонний потяг, в якому, зокрема, їхало багато туристів, прямував з адміністративного центру Тайваню Тайбея в місто Тайтун. Аварія сталась на початку довгих вихідних, присвячених фестивалю Цінмін, відомого як День прибирання могил. У цей час люди подорожують, щоб відвідати могили родичів і пом’янути померлих.

За попередніми даними, на рейки скотилася вантажівка ремонтної служби, яка була неправильно припаркована на схилі над залізницею. Поїзд врізався у неї й зійшов з рейок, уже частково в’їхавши в тунель. Деякі вагони врізалися в стіни тунелю.

Близько ста пасажирів евакуювали з перших чотирьох вагонів потяга, а вагони з п’ятого по восьмий дуже деформувалися і до них важко отримати доступ, повідомили рятувальники.

Фото: Reuters

Кількість жертв та поранених може зрости.

Східне узбережжя Тайваню, де сталася катастрофа, є популярним туристичним напрямком, а залізнична лінія від Тайбею до східного узбережжя відома своїми тунелями.

Читайте також:
У Єгипті зіткнулися потяги, десятки загиблих

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна