“Розвиваємо коаліцію винищувачів та пропонуємо коаліцію Patriot”: Зеленський – з візитом у Молдові

Президент Володимир Зеленський після прибуття на саміт Європейської політичної спільноти у Молдові заявив, що на зустрічі розвиватиме “коаліцію винищувачів” і запропонує “коаліцію Patriot”.

Про це глава держави написав у своєму Telegram-каналі в четвер, 1 червня.

“Сьогодні працюємо у Молдові. Участь у саміті Європейської політичної спільноти. Багато двосторонніх зустрічей. Розвиваємо коаліцію винищувачів та пропонуємо коаліцію “Петріотів”. ЄС, НАТО, формула миру. Усе для захисту нашого майбутнього”, – зазначив Зеленський.

Він прибув на саміт Європейської політичної спільноти, що  відбувається “замку Мімі” у селі Бульбоака.

Також Зеленський подякував Санду за підтримку українських біженців та України.

“Ми разом, плече до плеча… І що важливо, наше майбутнє – в Євросоюзі”, – цитує Зеленського “Європейська правда”.

“Ми говорили про наше європейське майбутнє. Україна сьогодні забезпечує безпеку Молдови, і ми дуже-дуже вдячні за це”, – додала Мая Санду. Вона також підтримала так звану “формулу миру” в українському баченні.

Також Зеленський підкреслив, що Україна також прагне вступу до НАТО.

Персональна участь президента України у саміті не була офіційно підтверджена до останнього з міркувань безпеки. У МВС Молдови заявляли, що інформація про участь Зеленського має бути засекреченою у зв’язку з безпосередньою безпекою президента України.

Читайте також:
Зеленський хоче локалізацію виробництва британської BAE Systems в Україні. Вони випускають танки Challenger та гармати М777

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна