На порядку денному саміту в Молдові – F-16 і ще більше Patriot для України, – Рютте

На саміті Європейської політичної спільноти у Молдові, в якому бере участь президент Володимир Зеленський, обговорять посилення протиповітряної оборони України, зокрема, передачу нових ЗРК Patriot.

Про це заявив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте в четвер, 1 червня, пише “Європейська правда”.

“Високо на порядку денному сьогодні буде військова підтримка (України. – ред.). F-16, системи Patriot. Україна потребує більше їх”, – сказав глава уряду Нідерландів.

Він додав також, що триває робота над розширенням коаліції Patriot.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський після прибуття на саміт Європейської політичної спільноти у Молдові заявив, що на зустрічі розвиватиме “коаліцію винищувачів” і запропонує “коаліцію Patriot”.
На саміті Європейської політичної спільноти, що пройде на винарні “Мімі”, обговорюватимуть спільні зусилля заради миру в контексті війни в Україні та пов’язані з нею кризи, захист демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкість європейських держав.

Читайте також:
“Розвиваємо коаліцію винищувачів та пропонуємо коаліцію Patriot”: Зеленський – з візитом у Молдові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна