Резиденції Путіна та елітні котеджі олігархів РФ: чому удари по Москві можуть мати військове значення

Уранці 30 травня Москву масовано атакували безпілотники. За даними росЗМІ,13 дронів були перехоплені, ще 3 влучили у житлові будівлі.

Безпілотники кружляли і над “Рубльовкою”- районом, де “кишить” елітними забудовами російських олігархів і посадовців. Відповідні атаки Підмосков’я можуть мати військове значення, стверджує “Defense Express“.

Як пише пидання, серед районів, де були помічені дрони фігурують Красногорський та Одинцовський райони, або “Рубльовка”,  – найелітніше місце проживання у Росії.

Як відомо, уздовж Рубльово-Успенське шосе розміщені офіційні резиденції диктатора Путіна “Барвіха” та “Ново-Огарьово”, а також елітні пансіонати для посадовців і котеджні містечка.

Саме на “Рубльовці” розташована найбільша кількість будинків російських олігархів, посадовців вищого ешелону та всіх інших максимально наближених до Кремля осіб, над головами яких сьогодні збивали дрони.

“Цікаво навіть те, що у РФ навіть не зможуть вивернути це на користь ударів по “бідних місцевих жителях”, бо знадобиться по телевізору показувати палаци та замки. Й зрештою у рядових громадян РФ скоріше знайдеться підтримка таких ударів, ніж відчуття єдності з представниками кремлівської еліти”, – пише “Defense Express”.

На перший погляд, такі атаки не мають стратегічного ефекту, бо атакуються не військові чи промислові об’єкти. Однак, як зазначають експерти, подібні обстріли “будуть мати значно більший ефект”, бо  “кремлівські олігархи та посадовці тепер на власні очі бачать свою особисту вразливість та неспроможність путінського режиму гарантувати безпеку”.

“Цим особам в цілому все одно на втрати армії РФ, бо це не впливає на них ніяким чином. А ось загроза втратити власне життя та майно матиме на них безпосередній ефект. Більше того, слугує доказом слабкості режиму, що для Путіна зараз критично. Бо ватажок рашистів десятиріччями створював максимально просту систему “вертикалі влади”, основа якої якраз безапеляційний примат сили Кремля”, – додали у виданні.

Читайте також:
Уранці дрони масовано вдарили по Москві: є пошкодження багатоповерхівок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна