Рада ухвалила закон, за яким політв’язні часів СРСР отримають пенсії за особливі заслуги перед Україною

Політв’язні комуністичного режиму СРСР нарешті отримають пенсії за особливі заслуги перед Україною. Сьогодні Верховна Рада 313 голосами ухвалила в другому читанні і в цілому законопроєкт №8032, що передбачає надання таких пенсій борцям за незалежність України, які були ув’язнені за свої переконання.

Про це в понеділок, 29 травня, повідомив народний депутат Володимир В’ятрович (“Європейська солідарність”), який є ініціатором законопроєкту.

“Україні потрібні герої, і вона їх шанує… Ці люди, без яких ми б не мали сьогодні вільної України, і яких, на жаль, уже дуже мало залишилося серед нас, отримають надбавку до пенсії у розмірі 4.200 гривень на місяць з подальшою індексацією”, – розповів В’ятрович у фейсбуці.

Крім того, за його словами, із закону “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною” вилучені згадки про радянські нагороди й звання, а перебування на високих державних посадах більше не буде підставою для призначення пенсій за особливі заслуги.

“Ще один крок у бік політичної й соціальної справедливості. Я завжди казав, що там де пам’ятають загиблих – будуть ті, хто захищає живих. Але нарешті ми пам’ятаємо ще й живих”, – зазначив колишній голова Інституту національної пам’яті.

“Це правильний сигнал українському суспільству, ветеранам і нинішнім борцям за незалежність. Україна – держава, яка вміє бути вдячною. Україна шанує своїх героїв”, – зазначив В’ятрович, подякувавши колегам із парламенту за політичний консенсус у такому важливому питанні.

Читайте також:
Рада затвердила 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом. Він буде вихідним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна