Наслідки удару РФ по психлікарні в Дніпрі: двоє загиблих, трьох ще шукають, 32 поранених

Рятувальники завершили розбирати завали медичного закладу у Дніпрі (психлікарні), який напередодні потрощила російська ракета. Комунальні служби ще вивозять звідти зруйновані конструкції.

Про це вранці в суботу, 27 травня, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

“На зараз відомі особи двох людей, життя яких забрала ця атака. Знайдені фрагменти тіл передано на експертизу”, – зазначив він.

За словами керівника області, досі невідома доля трьох людей, які могли бути в ураженій будівлі в момент “прильоту”. Рятувальники виявили там фрагменти тіл. Працюють експерти-криміналісти.

Поранення отримали 32 людини, 13 з них – досі в лікарні. П’ятеро – у важкому стані.

“Довкола місця прильоту пошкоджені понад три десятки багатоповерхівок та більш ніж 20 приватних будинків. Людям допомагають комунальники. Найперше – затягли побиті вікна плівкою. Згодом їх замінять, полагодять дахи. Нині триває прийом заяв на надання матеріальної допомоги. Є руйнування на стадіоні. А ще – у 3 школах та 3 дитсадках. Понівечений ліцей”, – розповів також Лисак.

Як інформувала Новинарня“, вранці 26 травня росіяни вдарили по медичному закладу Дніпра. Це був повторний удар після нічного. Новий “приліт” припав по лікарні. Поруйновано також ветклініку навпроти. Загинув 69-річний перехожий та чоловік, тіло якого дістали з-під завалів будівлі ветеринарної клініки.
Серед поранених – двоє дітей, хлопчики 3 та 6 років, обоє були госпіталізовані.

Міський голова Дніпра Борис Філатов зазначив, що “денний ракетний удар знищив філіал одного з медзакладів, де надавали психіатричну допомогу. Простими словами – психлікарню. Жодних військових обʼєктів там і близько не було”.

“Постраждалих могло бути більше. Фактично, людей врятувало диво. На момент атаки по лікарні там тривала “перезмінка”. А лише кілька тижнів тому родини переселенців, що тимчасово проживали на другому поверсі медзакладу, якраз звідти виїхали. Тож, може, диво станеться ще раз. І ми знайдемо тих медпрацівників, з якими нині немає звʼязку. І що кількість жертв не зростатиме далі”, – написав Філатов у телеграмі.

Психлікарня в Дніпрі після обстрілу 26 травня 2023. Фото: тг Сергій Лисак

“Держава-терористка, вочевидь, вбачає собі загрозу вже навіть у підопічних психіатрії. Бо це просто країна мерзенних покидьків… Коли той ганебний блазень Конашенков своїм брудним ротом вкотре звітуватиме, що їхня двохсота армія вже «перемагає» НАТО, весь світ все одно бачитиме правду. Як збіговисько катів і мародерів воює з цивільним населенням, психічно хворими та свійськими тваринами. Як плюндрують лікарні, школи, стадіони та навіть зооклініки. Але все це вернеться їм самим”, – наголосив Філатов.

Голова ОВА Лисак нагадав, що в області діє програма підтримки родин загиблих цивільних. Це 300 тис. грн для кожної такої сім’ї.

Читайте також:
27 травня у Дніпрі оголошено днем жалоби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна