Замість Міллі: новим головою генштабу США має стати генерал Чарльз Браун

Президент США Джо Байден за чотири місяці до закінчення повноважень генерала Марка Міллі офіційно оголосив про кандидатуру на голову Об’єднаного комітету начальників штабів. Це генерал від авіації Чарльз Браун.

Під час виступу в четвер, 25 травня, біля Білого дому Байден подякував 64-річному Міллі та його сім’ї за службу Америці протягом тривалого часу.

“На посаді голови ти провів наших військових через найскладнішу обстановку у сфері безпеки, з якою світ стикався за довгий час. Ми зміцнили наші альянси від НАТО до Індо-Тихоокеанського регіону і створили нові партнерства”, – сказав президент.

Він зазначив, що розраховує продовжити співпрацю з генералом Міллі після того, як він перестане бути главою генштабу в жовтні 2023 року. Міллі очолює ОКНШ з 1 жовтня 2019 року, каденція становить чотири роки.

“Тому сьогодні мені випала честь представити мого кандидата на посаду наступного голови Об’єднаного комітету начальників штабів генерала Чарльза Квінтона Брауна-молодшого”, – заявив президент США.

Чарльз Браун стане 21-м головою Об’єднаного комітету начальників штабів у разі, якщо його кандидатуру схвалить Конгрес США.

Що відомо про Чарльза Брауна

Чарльз Браун (Charles “CQ” Brown Jr.) народився 1962 року в Техасі. Він є 22-м начальником штабу військово-повітряних сил США.

З 1985 року Чарльз Браун проходив службу в лавах повітряних сил, обіймав різні посади в ескадрильї та на рівні крила, був інструктором винищувача F-16 у школі озброєння ВПС США. Працював науковим співробітником з питань національної оборони в Інституті аналізу оборони в Александрії, штат Вірджинія.

Командував ескадрильєю винищувачів, школою озброєння ВПС США та двома винищувальними крилами. Одним з них – 8м-е винищувальне крило, яке отримало прізвисько “Вовча зграя”, на базі ВПС Кунсан у Південній Кореї. Також був директором відділу операцій, стратегічного стримування та ядерної інтеграції штаб-квартири повітряних сил США в Європі на авіабазі Рамштайн, ФРН.

У червні 2015 року Брауна призначили командувачем Центрального командування ПС США (USAFCENT). У липні 2016 року він став заступником командувача центрального командування США.

Браун особисто очолював  операції військової авіації США на Близькому Сході та в Центральній Азії, а також був заступником командувача USCENTCOM.

Він виконував обов’язки командувача Тихоокеанськими військово-повітряними силами, командувача авіацією Індо-Тихоокеанського командування Сполучених Штатів і виконавчим директором штабу бойових операцій Тихоокеанського регіону.

Провів у небі понад 3 000 годин і 130 бойових годин.

Білий дім заявляв, що генерал Браун відіграв важливу роль у наданні військової допомоги Україні та має досвід у налагодженні відносин між США і Китаєм.

26 липня 2018 року йому надано звання генерала США.

У 2020 році, при президенті Трампові, Браун став першим афроамериканцем, який очолив вид збройних сил США (повітряні сили).

Читайте також:
Залужний поінформував Міллі про підготовку до деокупації українських територій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна