Вивозив беркутівців “чорної роти” та знищив їхню зброю: експравоохоронцю дали 10 років тюрми

Колишнього правоохоронця, який вивозив з Києва співробітників так званої “чорної роти” Беркуту та знищив їхню табельну зброю, засудили до 10 років ув’язнення.

Про це 26 травня інформує Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, зловмисник організовував вивезення беркутівців, які причетні до вчинення масових вбивств учасників акцій протесту 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в м. Києві, а також знищив та приховував їхню табельну вогнепальну зброю. Таким чином він допомагав їм уникнути кримінальної відповідальності за скоєні злочини.

“Увечері 23 лютого 2014 року він організував їх (беркутівців – “Н“) від місця дислокації ПМОП “Беркут” в м. Києві до виробничого приміщення одного з проектних інститутів, де їм було надано окреме місце для переховування. Зранку наступного дня, за його сприяння, фінансування та під контролем працівники “чорної роти” Беркуту групами по 2-3 особи на таксі виїхали за межі м. Києва в напрямку м. Миколаєва, а частина з них надалі за межі України”, – ідеться у повідомленні.

Правоохоронець знищив табельну вогнепальну зброю, якою “Беркут” вбивав протестувальників: 24 автомати АКМС, 1 снайперську гвинтівку Драгунова, 3 рушниці “Форт-500″та 1 рушницю “Форт-12”. Він розрізав кожну зброю “болгаркою” на 3-4 частини та видалив маркування – серійні номери автоматів та снайперської гвинтівки.

“В подальшому експравоохоронець вивіз знищену зброю в район острова Жуків в місті Києві, де частину втопив в притоці річки Дніпро – річці Віта, а іншу частину закопав на березі річки Віта”, – заявили в прокуратурі.

Зловмивника засудили до 10 років в’язниці. Суд також позбавив його права обіймати в правоохоронних органах будь-які посади строком на 3 роки та спецзвання “підполковник міліції”.

Читайте також:
“Справи Майдану”: суд визнав винним “тітушку” Медвідя у викраденні активіста Вербицького, але звільнив від покарання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна