Поцілили у лікарню й ветклініку: внаслідок ракетного удару по Дніпру дві людини загинули, понад 20 поранено. ОНОВЛЕНО

доповнено, уточнено

Унаслідок ракетного удару по лікарні і ветклініці в Дніпрі дві людини загинули та 23 поранені (спершу сповіщали про 15 та 16 поранених).

Про подію у п’ятницю, 26 травня, повідомив президент Володимир Зеленський.

“На місці триває ліквідація наслідків обстрілу та порятунок постраждалих. Залучені всі необхідні служби”, – написав він у телеграм-каналі.

Як писала Новинарня“, вранці 26 травня росіяни вдарили по медичному закладу Дніпра. Це був повторний удар після нічного.

Новий “приліт” припав по лікарні. Зруйновано також ветклініку навпроти.

пожежа в Дніпрі - ракетний удар 26-05-2023_2 пожежа в Дніпрі - ракетний удар 26-05-2023_1
<
>

Як інформував голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак після 12-ї години, серед поранених у Дніпрі – двоє дітей, хлопчики 3 та 6 років. Обоє госпіталізовані. Лікарі оцінюють їхній стан як середньої тяжкості.

Госпіталізовані також 11 дорослих. Двоє з них – “важкі”.

За даними ОВА, станом на полудень півсотні рятувальників та 17 одиниць техніки приборкують пожежу на місці ракетного удару. Вогонь охопив 1 тис. кв. м ураженого медзакладу. Триповерхівка частково зруйнована.

“Все ще вгамовують полум’я й у сусідній будівлі. Його вже вдалося локалізувати. Там тривають пошуки людини, яка може знаходитися під завалами”, – написав Лисак у телеграмі.

О 13:17 голова Лисак повідомив: “Уже 23 постраждалих у Дніпрі. 21 – в стаціонарі, з них троє – “важкі”. Загинув чоловік 69 років. Він просто проходив повз, коли ракета російських терористів поцілила по місту…
Станом на цю хвилину рятувальникам вдалося локалізувати пожежу в медзакладі. Гасіння триває”.

О 13:48 він написав про другого загиблого: “З-під завалів будівлі ветклініки, яку також понівечив ворог, дістали тіло загиблого чоловіка… Сьогоднішня ракетна атака по Дніпру забрала життя двох людей. Співчуття рідним…”

 Читайте також:
РФ уночі атакувала Дніпро ракетами і дронами, є руйнування і постраджалі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна