Під Мелітополем нацгвардійці поцілили у два ворожих Су-25

У Запорізькій області поблизу тимчасово захопленого Мелітополя бійці Національної гвардії пострілом із переносних зенітно-ракетних комплексів влучили по двох російських штурмовиках Су-25.

Про це Нацгвардія повідомила в четвер, 25 травня.

Зазначається, що російські війська намагалися вдарити по позиціях Сил оборони із застосуванням пари Су-25.

На бойовому чергуванні в той час перебували нацгвардійці — “Запорізький месник” і його побратим. Вони ідентифікували ворожу авіацію та відпрацювали по повітряних цілях із ПЗРК.

“В результаті бойової роботи перший літак Су-25 повністю знищений, його пілоту вдалося катапультуватися над тимчасово-окупованою територією, другий літак збив відомий усім “Запорізький месник”, — зазначили в Нацгвардії.

Встановлено, що після пострілу бійця другий Су-25 був серйозно пошкоджений та зайшов на аварійну посадку. У кінці злітної смуги мелітопольці спостерігали чорний стовп диму, перед чим пролунали глухі вибухи.

Читайте також:
У Мелітополі росіяни вкрали танк-пам’ятник: реставрують і відправлять на фронт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна