На Запоріжжі 780 колаборантів довели свою причетність до РФ, балотуючись на виборах

доповнено

780 колаборантів як кандидати до органів влади візьмуть участь в онлайн-голосуванні партії “Единая Россия”, яке проходитиме з 22 до 29 травня на окупованій РФ частині Запорізької області. Таким чином прихильники “русского мира” доведуть свою причетність до зради України.

Про це 25 травня в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, якщо раніше колаборантів слід було ретельно вираховувати, то тепер вони зафіксували себе самі.

Наразі російські окупанти та колаборанти готуються до осінніх псевдовиборів. Обиратимуть депутатів до місцевих окупаційних рад і Держдуми РФ. Так, 22 травня стартувало попереднє онлайн-голосування партії “Единая Россия” на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Росіяни заявляють, що віддати свій голос може кожен мешканець в окупації – паспорт і громадянство значення не мають.

Наразі, свідчить Федоров, голосували лише 0,3% мешканців, що показує рівень “підтримки” людьми окупаійної влади. Але надалі по домівках ходитимуть з урнами.

За даними росЗМІ, у попередньому голосуванні зареєструвалися 780 кандидатів, з яких 187 осіб планують взяти участь у виборах восени.

“780 колаборантів і гастролерів ТОТ (тимчасово окуповані території) допомагають українським спецслужбам – власноруч надали докази причетності до рашистів”, – зауважив Федоров у телеграмі.

У телемарафоні він нагадав, що на виборах балотуються, зокрема, колишні народні депутати України Дмитро Табачник (міністр освіти часів Януковича, втікач до РФ), та “гауляйтер” Євген Балицький.

Контекст

РФ відпрацювала схему незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях України, легалізуючи їх у своєму законодавстві, але при цьому порушуючи міжнародні закони. Нині Москва намагається провернути цей сценарій в Запорізькій області.
Так, 1 лютого в РФ заявили, що мають намір провести регіональні “вибори” на захоплених територіях України 10 вересня.

Читайте також:
На Запорізькому напрямку зросла присутність окупантів. Наші розбили угруповання ворога під Токмаком і Пологами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна