Зеленський особисто візьме участь в саміті G7 в Японії, – ЗМІ

Президент Володимир Зеленський особисто відвідає місто Хіросіма в Японії для участі у саміті лідерів “Групи семи” (Німеччини, Великої Британії, США, Канади, Франції, Італії і Японії). Захід відбудеться 19-21 травня.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані з планами Зеленського джерела, які побажали не розкривати їхні імена.

За даними співрозмовників агентства, Зеленський полетить на військовому літаку США до Японії після зупинки в Саудівській Аравії, де він уже сьогодні візьме участь в саміті Ліги арабських держав.

Японські офіційні особи раніше заявляли, що Зеленський буде присутній на саміті G7 віртуально. Речник Міністерства закордонних справ Японії відмовився від коментарів.

Також про офлайн-візит Зеленського і виступ у Японії 21 травня поінформував національний телемарафон.

У РНБО тим часом заявили, що президент Володимир Зеленський візьме участь у зустрічі лідерів G7 в онлайн-режимі, а не особисто.

“Президент України Володимир Зеленський візьме участь у зустрічі лідерів G7 в Японії в онлайн-режимі”, – зазначила пресслужба Апарату РНБО України.

Раніше в ефірі телемарафону секретар РНБО Олексій Данілов натякнув, що Зеленський особисто візьме участь у саміті “Групи семи” в Японії.

“Фізична присутність нашого президента є абсолютно важливою річчю для того, щоб відстоювати наші інтереси”, – заявив він.

Офіційного коментаря Офісу Президента про формат візиту глави держави на саміт поки немає.

Читайте також:
На противагу Сі і Путіну: Зеленський прийняв запрошення Японії на саміт G7 та підписав заяву про особливе глобальне партнерство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.