Зеленський обговорив з прем’єром Саудівської Аравії “формулу миру” та звільнення українських полонених

Президент Володимир Зеленський провів зустріч зі спадкоємним принцом, прем’єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

Про це інформувала пресслужба глави держави 19 травня.

Обговорили актуальні двосторонні відносини та питання глобального характеру. Зеленський розповів бін Салману про безпекову ситуацію в Україні, протидію Росії та про головні елементи української мирної ініціативи — формули миру, яка має на меті зупинення війни та відновлення миру.

Фото: ОПУ

Український лідер відзначив успішну участь Саудівської Аравії у поверненні з російського полону 10 іноземних військовополонених і висловив зацікавленість у продовженні спільних зусиль заради звільнення бранців.

Своєю чергою, Зеленський подякував спадкоємному принцу Саудівської Аравії за підтримку територіальної цілісності й суверенітету України та принципову позицію в межах міжнародних організацій.

Як зазначається, бін Салман підтвердив зацікавленість в інвестиціях в Україну та відновлення держави. Зеленський запросив його відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, у п’ятницю, 19 травня, Володимир Зеленський прибув до до Саудівської Аравії, де виступить на саміті Ліги арабських держав.

У рамках цього ж візиту Зеленський особисто відвідає місто Хіросіма в Японії для участі у саміті лідерів “Групи семи” (Німеччини, Великої Британії, США, Канади, Франції, Італії і Японії). Захід відбудеться 19-21 травня.

Читайте також:
Зеленський зустрівся із Сунаком: яка риторика розмови та ключові меседжі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.