Зеленський прибув до Саудівської Аравії: що в планах

Президент України Володимир Зеленський прибув до Саудівської Аравії, де виступить на саміті Ліги арабських держав.

Про це він повідомив у п’ятницю, 19 травня.

“Зустрінуся зі Спадкоємним принцом Мухаммадом бін Салманом аль-Саудом та проведу інші двосторонні переговори. Наші пріоритети – повернення усіх політичних в’язнів Криму і тимчасово окупованих територій, повернення всіх полонених та незаконно депортованих, представлення нашої формули миру, до реалізації якої необхідно залучити якомога більше держав, гарантування енергетичної безпеки наступної зими”, – повідомив глава держави.

Іще один пріоритет під час цього візиту – захист мусульманської спільноти України.

“Разом з нами – Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу. Крим першим постраждав від російської окупації, і більшість із тих, хто зазнає репресій в окупованому Криму, – мусульмани”, – наголосив президент.

Як очікується, в рамках цього ж візиту Зеленський особисто відвідає місто Хіросіма в Японії для участі у саміті лідерів “Групи семи” (Німеччини, Великої Британії, США, Канади, Франції, Італії і Японії). Захід відбудеться 19-21 травня.

Читайте також:
Зеленський особисто візьме участь в саміті G7 в Японії, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна