Захищаючи Бахмут, загинули п’ятеро білоруських бійців полку Калиновського

На Бахмутському напрямку під час бою з росіянами загинули п’ятеро бійців білоруського полку Збройних сил України Кастуся Калиновського.

Про це в п’ятницю, 19 травня, повідомили в пресслужбі полку.

Зазначається, що військові відбивали штурм окупантів і вели стрілецький бій, коли росіяни вдарили по будівлі, в якій була група полку, у результаті чого вона обрушилася.

“Чотири бійці опинилися під завалами будівлі без можливості евакуації. Командир групи загинув під час евакуації та прикриття відходу групи”, – заявила пресслужба.

Як відомо, ще одна група вирушила на місце обстрілу для розбору завалів і евакуації тіл загиблих. Через ворожу атаку будинок повністю зруйнований. Нині там тривають бої, можливості забрати тіла загиблих немає.

Раніше повідомлялося про загибель одного бійця полку Калиновського, четверо було оголошено зниклими безвісти.

Білоруський батальйон Збройних сил України сформували у березні 2022 року. У травні його реорганізували в полк, до складу якого увійшли батальйони “Литвин” і “Волат”. Полк названий на честь одного з лідерів Січневого повстання білорусів, поляків, литовців та українців проти Російської імперії в 1863 році.

Читайте також:
У боях за Бахмут загинув ветеран армії США Ніколас Меймер, – CNN

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна