У боях за Бахмут загинув ветеран армії США Ніколас Меймер, – CNN

Цього тижня в боях за український Бахмут загинув колишній військовослужбовець армії США Ніколас Меймер.

Про це в середу, 17 травня, повідомляє CNN.

Як зазначає підполковник у відставці Перрі Блекберн, засновник некомерційної організації AFGFree, з якою Меймер співпрацював в Україні, Ніколас Меймер перебував у будівлі в Бахмуті, що обвалилася внаслідок артобстрілу.

«Вони зайняли будівлю, в якій вони були, артилерія почала обстріл, і будівля почала руйнуватися. Саме тоді більшість американців та українців, які були там змогли втекти. На жаль, Ніку не вдалося втекти», – розповів американський друг Меймера в Україні.

CNN повідомляє, що підтвердження смерті Меймера з’явилося після того, як глава ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що показав тіло американця на відео, опублікованому в групі Wagner Telegram у вівторок.

У послужному списку Меймера, який надав CNN, зазначається, що воїн прослужив понад 20 років. Понад два роки Ніколас Меймер служив у діючій армії, залишивши її в грудні 1998 року. Потім він приєднався до Національної гвардії в листопаді 2000 року і прослужив приблизно 18 років у трьох різних підрозділах, перш ніж піти у відставку в грудні 2018 року.

В Україну Ніколас Меймер прибув навесні 2022 року. Він співпрацював з некомерційною організацією AFGFree, яка складається з волонтерської групи ветеранів сил спеціального призначення США та громадян, які виконують операції з евакуації та надання гуманітарної допомоги в Україні.

Читайте також:
У бою за Бахмут загинув український хокеїст Олександр Хміль

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна