У Тбілісі приземлився літак із Росії, в аеропорту – протести. ФОТО, ВІДЕО

Літак російської авіакомпанії “Азимут”, який виконав перший після чотирирічної перерви прямий рейс із Москви, сів у Тбілісі.

Літак вилетів з аеропорту “Внуково” і приземлився в грузинській столиці о 13:17 за місцевим часом.

Це перший рейс із Москви після зняття обмежень на прямі перельоти між двома країнами. Пасажирів на борту літака російської авіакомпанії на честь цієї події пригощали шампанським.

Першим рейсом із Москви до Тбілісі прилетіла делегація прокремлівських політиків і громадських діячів, повідомляє “Эхо Кавказа”.

Водночас в аеропорту відбувається акція протесту грузинської опозиції та інших противників відновлення прямих авіарейсів до Росії. Активісти зустріли рейс із протестними транспарантами, прапорами Грузії, Євросоюзу та України.

Учасники акції вимагають скасувати прямі польоти з Росії до Грузії. Мітингувальники принесли також плакати з лозунгами: “Русский самолет, иди н***й” та “Российский корабль не доставит нас в Евросоюз”.

До летовища стягнули посилені наряди правоохоронців.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі відреагувала на приземлення першого рейсу з РФ в аеропорту Тбілісі.

“Незважаючи на спротив грузинського народу, Росія приземлилася в Тбілісі рейсом, якому не раді”, – написала Зурабішвілі в твітері.

Нагадаємо, 10 травня президент РФ Путін скасував візовий режим для громадян Грузії і водночас зняв заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії.

Читайте також:
Грузія дозволила рейси російській авіакомпанії, яка літала в Крим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна