Путін указом скасував візовий режим для громадян Грузії. ОНОВЛЕНО

доповнено

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, відповідно до якого візовий режим для громадян Грузії припинить діяти з 15 травня 2023 року.

Документ опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації в середу, 10 травня.

Для в’їзду до Росії громадянам Грузії знадобиться документ, що засвідчує особу: паспорт громадянина Грузії, дипломатичний чи службовий паспорт, або паспорт моряка. Для в’їзду в Росію з метою роботи або навчання на термін більше трьох місяців віза, як і раніше, буде потрібна.

“Відрядженим як співробітники до Секції інтересів Грузії в посольстві Швейцарії та членам їхньої родини потрібна віза терміном на три місяці. Після акредитації вони можуть в’їжджати до Росії без віз”, – ідеться в повідомленні.

Путін також скасував заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії, яку було запроваджено у 2019 році.

Речниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що зовнішньополітичне відомство РФ також скасовує рекомендацію для громадян Росії утримуватися від поїздок у Грузію. Рішення про скасування візового режиму й відновлення польотів вона назвала “таким, що йде в руслі підходу до полегшення контактів між жителями двох країн”.

Мінтранс РФ уже заявив, що російські авіакомпанії щотижня “здійснюватимуть 7 рейсів із Москви в Тбілісі”. Водночас джерела в самих авіакомпаніях зауважили, що для здійснення таких рейсів необхідно отримати дозвіл від грузинської сторони.

ОНОВЛЕНО

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала “черговою російською провокацією” рішення Путіна про скасування віз для грузинів і відновлення авіасполучення між двома країнами.

“Відновлення прямого авіасполучення та скасування візового режиму з Грузією неприпустимі, поки Росія продовжує агресію проти України та окупує нашу територію!” – наголосила пані Зурабішвілі.

Читайте також:
ЄСПЛ зобов’язав Росію сплатити 129 млн євро компенсації за порушення після нападу на Грузію в 2008 році

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна