Російські ракети пошкодили об’єкти енергосистеми: знеструмено десятки населених пунктів

Під час нічного обстрілу України росіяни пошкодили низку об’єктів енергетичної інфраструктури. Однак це не призведе до обмежень споживання.

Про це 18 травня повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Як зазначається, через обстріл відключилися повітряні лінії електропередачі на Хмельниччині. В області знеструмлено 3 населених пункти, без світла залишилися 1,7 тис. споживачів», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, унаслідок нічної атаки знеструмлено два населених пункти в Запорізькій області, три населених пункти – в Миколаївській області. У Херсонській області знеструмлено 15 населених пунктів, залишилися без світла майже 12 тис. споживачів. Усі вже заживлені.

На Донеччині також відключилися кілька повітряних ліній. Без світла залишилися 5 населених пунктів, понад 20 тисяч абонентів. Через обстріл було знеструмлено шахту, де перебували кілька осіб.

Внаслідок попередніх обстрілів без світла досі залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Енергетики продовжують відновлювати електропостачання там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Загалом за останню добу світло повернули для понад 32 тисяч споживачів.

Разом з тим, уночі відключилась міждержавна лінія електропередачі з Угорщиною через пошкодження на території сусідньої країни. Наразі там триває ремонт.

“Проте обмеження для побутових споживачів не плануються. Енергетична система працює стабільно”, – наголосили в Міненерго.

Читайте також:
Уночі ЗСУ збили над Україною 29 з 30 ракет та 4 безпілотники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна