Фонд Притули за 12 годин зібрав 14 млн грн для захисту систем ППО

Протягом 12 годин 17 травня Благодійний фонд Сергія Притули зібрав 14 мільйонів гривень на обладнання для захисту зенітних ракетних комплексів сил ППО ЗСУ від російських БПЛА “Ланцет”. Збір відбувався після ракетної атаки РФ та повідомлень ЗМІ нібито про пошкодження української ЗРК Patriot чи інших комплексів ППО.

“Засоби протиповітряної оборони — ласа мішень для ворога по всій країні і зокрема поблизу лінії фронту, адже їхня ефективність сягає 90%, а в Києві вже близько 100%. Лише за ніч на 16 травня було випущено 18 ракет різних типів та 9 БПЛА серед яких й безпілотники-камікадзе типу “Ланцет”, аби визначити розташування й знищити наші системи протиповітряної оборони.

“Ланцети” заходять на враження цілі під кутом, “збоку”. Для захисту від таких можливих ударів Фонд закупить алюмінієві легкозбірні телескопічні щогли, які будуть встановлені навколо засобів ППО. На них натягується сітка, яка зупинятиме російські дрони та баражуючі боєприпаси”, – пояснили у Фонді Притули.

За даними БФ, одна така щогла коштує близько 47 тисяч гривень. На кожну пускову установку, пункт бойового управління, радіолокатор треба по чотири щогли.

Для забезпечення потреб чотирьох бригад планували зібрати 10 млн гривень. Надлишок коштів буде спрямовано на аналогічні потреби зенітних ракетних полків.

Телескопічна щогла

Телескопічні щогли в роботі

“До захисту українського ППО долучилась «Авіація Галичини». Спеціально для збору Фонду Притули компанія виготовила футболки «Українське небо захищають боги». Собівартість кожної (50% вартості футболки) буде перерахована на захист ще одного ЗРК. Загалом компанія планує зібрати 500 000 гривень на телескопічні щогли для захисних комплексів, які прикриватимуть українське ППО — поки ППО прикриває нас”, – розповіли також у Фонді.

Читайте також:
Знищити систему Patriot “Кинджалом” неможливо – Ігнат пояснює

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна