Знищити систему Patriot “Кинджалом” неможливо – Ігнат пояснює

Знищити систему ППО Patriot ракетою “Кинджал” неможливо.

Про це речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив у ефірі телемарафону в середу, 17 травня.

“Patriot має декілька складових. Дивізон Patriot – це командний пункт, в якому бойова команда відстежує повітряні цілі, отримує інформацію про повітряну обстановку, відпрацьовує по повітряних цілях. Може працювати в ручному, напівавтоматичному та автоматичному режимі. Саме автоматичний режим дозволяє системі збивати повітряні цілі без втручання людини, як це було минулої ночі. Також є радар, який забезпечує інформацією. Він розташований віддалено. Також є до восьми пускових установок – у кожній по чотири пускові контейнери – розташовані окремо одна від одної. “Знищити систему якимось там “Кинджалом” – це неможливо”, – наголосив він.

Ігнат зазначив, що коментувати брехуна Конашенкова, який заявляв про влучання в Patriot, взагалі не варто, і що якби в нас було стільки літаків, скільки вони “знищили”, ми б певно вже давно перемогли.

Читайте також:
У Штатах переконані: ракетний удар по Україні не призвів до знищення ЗРК Patriot

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна