РФ веде наступ на чотирьох напрямках, наші воїни відбили 46 ворожих атак

Розпочалася 446-та доба російської повномаштабної військової агресії проти України.

Протягом доби 14 травня противник завдав 11-х ракетних атак, зокрема по містах Харків, Костянтинівка та селища Золочів. Крім того, окупанти завдали 41-х авіаударів та 74-х атаки MLRS по позиціях українських військ та різних населених пунктах.

Про це в ранковому зведенні станом на 6:00 понеділка, 15 травня, повідомляє Генштаб.

Протягом доби 14 травня українські Повітряні сили завдали 17-х авіаударів по зосередженням військ та військової техніки противника.

Також українські захисники перехопили 2 розвідувальних БПЛА Орлан-10 та 1 суперкам БПЛА противника.

Українські ракетно-артилерійські війська уразили 1 командний пункт, 6 з зосередження військ, 4 з артилерійських підрозділів на своїх вогневих позиціях, 1 актив ППО та 7 з інших важливих цілей.

Основні зусилля противник продовжує зосереджувати на сокирах Лимана, Бахмута, Авдіївці та Мар’їнки – відбито 46 атак ворога.
Бахмут та Мар’їнка залишаються в епіцентрі бойових дій.

  • На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін та ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено.
  • На Куп’янському напрямку окупанти провели невдалі наступ у околицях Масютівки та Синківки. Ворог завдав авіаудари по околицях населених пунктів Вільшана та Кислівка.
  • На Лиманському напрямку ворог не проводив жодних наступальних операцій.
  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує наступальні операції. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Крім того, протягом доби 14 травня ворог провів невдалі наступальні операції у напрямку населених пунктів Григорівка, Богданівка та Передтечине.
  • На Авдіївському напрямку противник завдав авіаудари по околицях Новокалинове та Авдіївки, обстріляв Степове, Ласточкине, Авдіївку, Тоненке, Нетайлове, Первомайське та Карлівку (Донецька область).
  • На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили численні атаки ворога в околицях міста Мар’їнка. Водночас ворогом обстріляли Красногорівку, Георгіївку, Поб’єду та Новомихайлівку (Донецька область).
  • На Шахтарському напрямку протягом доби 14 травня ворог не проводив жодних наступальних операцій. Окупанти обстріляли населені пункти Вугледар, Новоукраїнка та Пречистівка.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Противник продовжує спроби поповнити жертви шляхом примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях України. Таким чином, в низці населених пунктів Херсонської області примусово затримали чоловіків, які раніше відмовилися від громадянства України на користь російського громадянства.

Після затримання, під час первинної співбесіди, окупанти вимагають, щоб ці громадяни сплатили незаконну грошову винагороду. Особи, які відмовляються або не мають необхідної суми для сплати хабара, відправляються у польові табори та проходять швидкий курс для табору. Після цього цих людей відправляють до населених пунктів, що межують з лінією зіткнення.

Читайте також:
Росія спонукає бойовиків “ДНР” перепідписувати контакти з армією РФ

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна