“Домовилися про зброю та ППО”: Зеленський в Італії зустрівся з президентом і прем’єркою Мелоні, на черзі Папа

доповнено

Президент Володимир Зеленський у суботу прибув з офіційним візитом до Італії вперше з початку російського вторгнення.

Про це вдень 13 травня йдеться у повідомленні глави держави в телеграм-каналі.

“Рим. Зустрічі з президентом Італії Серджо Маттареллою, премʼєр-міністром Джорджею Мелоні та Папою Римським Франциском. Важливий візит для перемоги України”, – написав Зеленський.

Як повідомляє ANSA, в аеропорту Чампіно Зеленського зустрічав міністр закордонних справ Антоніо Таяні.

“Італія вітає президента України Володимира Зеленського. Ми підтверджуємо нашу відданість українському народові у захисті свободи та демократії”, – написав Таяні в Twitter.

Володимир Зеленський і Серджіо Матарелла

Зеленський уже провів зустрічі з президентом Мелоні, прем’єркою Мелоні і міністром закордонних справ Таяні.

Володимир Зеленський і Джорджія Мелоні

Після цього має початися зустріч Володимира Зеленського із Папою Римським Франциском.

Це знакова зустріч на тлі двозначної позиції Папи щодо російської агресії проти України.

У квітні, як відомо, папа Франциск приймав українського прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Сам Зеленський був у Ватикані ще в лютому 2020 року – до початку пандемії коронавірусу.

Прем’єрка Італії своєю чергою здійснила перший візит в Україну в лютому 2023 року, в межах якого оголосила про надання пакета військової допомоги, який містить комплекси SAMP/T-MAMBA, а також системи Spada і Skyguard.

За непідтвердженою інформацією, увечері Зеленський вирушить до Німеччини, де у нього в неділю запланована низка зустрічей, в тому числі з канцлером Олафом Шольцем.

Коментуючи візит до Італії у вечірньому відеозверненні, Володимир Зеленський сказав: “Зустрівся з Президентом Італії та Головою Ради міністрів – це політичний рівень зустрічей. Почув, що Італія продовжить підтримку України – настільки, наскільки потрібно, щоб нам вистояти й захистити своїх людей, свою територію.
Погоджуємо з Джорджею, пані Прем’єр-міністром, наші нові спільні оборонні кроки. Є хороші речі, які зробимо разом для захисту неба. Є хороші речі, які зробимо разом для захисту на землі. Домовилися про зброю та ППО. Як Джорджа правильно сказала, коли ми в Україні захищаємо свободу й наше життя від російських бомб і ракет, від терору, ми віддаляємо війну від решти Європи”.

Читайте також:
Прем’єрка Італії Мелоні вразила запальним виступом на підтримку України. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна