Атака РФ на Хмельниччину: ворог поцілив по об’єкту інфраструктури, спалахнула пожежа

доповнено

Під час ранкового обстрілу Хмельницької області росіяни влучили по об’єкту інфраструктури, спричинивши тяжкі наслідки та пожежу. Під ранок в обласному центрі було чути кілька гучних вибухів – судячи з усього, є влучання.

Про це вранці в суботу, 13 травня, повідомляють мер Хмельницького Олександр Симчишин, обласна адміністрація та джерела на місцях.

О 7:44 міський голова написав у телеграмі: “…У Хмельницькому прильотів не зафіксовано. Однак у результаті терористичної атаки є влучання в об’єкт на території однієї з громад Хмельницького району. Пожежа триває”.

За його даними, внаслідок дії вибухових хвиль у місті Хмельницький пошкоджено навчальні заклади, медичні заклади, адміністративні будівлі, промислові об’єкти, багатоповерхові та індивідуальні житлові будинки. Усі служби працюють над ліквідацією наслідків.

Евакуація, на разі, не проводиться. Проблем із комунальними послугами у місті немає.

Близько 9:30 мер Симчишин в ефірі телемарафону повідомив що внаслідок атаки 11 людей поранено (переважно порізи склом), одна особа госпіталізована, але її життю нічого не загрожує. Пошкоджено сотні будинків.

У свою чергу Хмельницька ОДА (ОВА) інформує: “Сьогодні під час повітряної тривоги ворог атакував Хмельниччину. На жаль, маємо приліт по критичній інфраструктурі. Об’єкт знаходиться за межами населених пунктів. Зберігаємо спокій. Відповідні служби працюють”.

Обласна військова інформація зазначає, що у зв’язку з цією подією окремі потяги сьогодні слідуватимуть зміненим графіком.

За інформацією Укрзалізниці, станом на ранок слід очікувати суттєвої затримки щонайменше п’ятьох рейсів:

  • №38/36 Ужгород, Перемишль — Одеса;
  • №119 Запоріжжя — Львів;
  • №139 Київ — Кам’янець-Подільський;
  • 85/233 Покровськ, Дніпро — Львів;
  • №716 Перемишль — Київ.

Імовірно, йдеться про можливу детонацію внаслідок ворожого удару.

Командування Повітряних сил ЗСУ зазначає, що удару по Хмельниччині Росія завдала дронами-камікадзе.

“Опівночі 13 травня 2023 року ворог атакував Україну з північного та південного напрямків ударними БпЛА іранського виробництва “Shahed-136/131″. Усього зафіксовано 21 пуск. На різних напрямках знищено 17 баражуючих боєприпасів із застосуванням зенітного ракетного озброєння, винищувачів, мобільних вогневих груп. На жаль, є влучання ворожих безпілотників по об’єктах інфраструктури на Хмельниччині…” – сказано в повідомленні КПС.

Про те, що в області чути вибухи, ОВА повідомила після п’ятої години ранку.

Читайте також:
“Бавовна” прилетіла в Луганськ: над містом піднявся чорний дим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна