Усі надані Києву британські танки Challenger 2 доправлено в Україну, – Воллес

Усі танки Challenger 2, які Лондон хотів поставити Києву, вже перебувають в Україні.

Про це заявив у четвер, 11 травня, глава міноборони Британії Бен Воллес.

“Я знаю, що всі ці танки надійшли в Україну, також багато запчастин, багато бронетехніки. Я не знаю, чи всі ці вантажі доставили (…), але всі танки – там”, – сказав він, виступаючи в Палаті громад, його цитує “Інтерфакс”.

Він додав, що українські військові навчалися використовувати ці танки і в Британії, і в Україні.

Раніше британські ЗМІ повідомляли, що Британія відправить Україні 14 танків Challenger 2, 20 бронетранспортерів Bulldog і 30 самохідних артилерійських установок AS-90.

Challenger 2 – основний бойовий танк сухопутних військ Великої Британії, випускався з 1994-го по 2009 роки. Калібр нарізної гармати – 120 мм, боєкомплект – 52 снаряди. Загалом британська промисловість випустила понад 400 танків цієї моделі.

У квітні стало відомо, що британська влада передала Україні кілька тисяч снарядів для Challenger 2, частина цих снарядів містить збіднений уран.

Читайте також:
“Його прозвали “слоном”. Міноборони показало британські танки Challenger 2 на озброєнні ДШВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна