СБУ показала докази співпраці голови Полтавського райсуду Богомолової з російською ФСБ

Служба безпеки України повідомила, що зібрала беззаперечні докази співпраці з ворогом голови Полтавського районного суду, яка раніше буда суддею в Бердянську.

Про це йдеться в пресрелізі СБ у середу, 10 травня.

Як відомо, цю посаду обіймає Лариса Богомолова.

Лариса Богомолова

“Посадовиця була завербована ФСБ і «зливала» окупантам інформацію про українських захисників на півдні нашої держави. Крім того, вона рекомендувала своєму російському куратору «кандидатури» гауляйтера Бердянська та керівників однієї із захоплених місцевих лікарень”, – йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ викрили зловмисницю у результаті комплексних заходів у квітні цього року.

За матеріалами Служби безпеки Вища рада правосуддя ухвалила рішення відсторонити фігурантку від займаної посади. Суд обрав їй запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Спецслужба нагадала, що посадовиця за власної ініціативи вийшла на російську спецслужбу на початку повномасштабного вторгнення РФ. На той час вона перебувала у Бердянську, де працювала суддею у міськрайонному суді.

Встановлено, що наприкінці березня минулого року вона передала окупантам інформацію про переміщення трьох бійців окремого загону спецпризначення “Азов” з Маріуполя до району Мангуша.

Також зрадниця закликала інших працівників суду підтримати російських окупантів і співпрацювати з ними.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також:
Голова Полтавського райсуду працювала на ФСБ – прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна