Голову Київської облради від “Слуги народу” відправили у відставку

Київська обласна рада відправила у відставку голову ради Наталію Гунько, яка представляє фракцію “Слуга народу”. На засіданні 8 травня за її дострокове звільнення проголосувала більшість депутатів – 67 осіб із 74 присутніх.

Про це повідомляє сайт Київської облради.

Зазначається, що 27 квітня виконавчий апарат ради зареєстрував пропозицію від депутатської більшості про скликання сесії з питання звільнення голови облради з вимогою до Наталії Гунько подати звіт про її роботу за минулий рік та озвучити його на сесії ради не пізніше 8 травня. Однак Гунько “вчергове проігнорувала” дане питання і на засідання не з’явилася.

“Зважаючи на те, що Наталія Гунько не написала заяву на звільнення, відбулося таємне голосування, під час якого 67 з 74 підтримали її відставку”, – інформує сайт облради.

Оскільки зі звітом голови облради за 2022 рік депутати мали змогу ознайомитися раніше, тож на засіданні 8 травня вони проголосували за те, що визнають його незадовільним.

Виконання обов’язків голови облради поклали на першого заступника Ярослава Добрянського (“За майбутнє”).

Найбільшою фракцією Київської облради є “Європейська солідарність”, із якою нині взаємодіє фракція “За майбутнє”. Друга за чисельністю – “Слуга народу”, четверта – ВО “Батьківщина”. Депутати із забороненої “ОПЗЖ” стали позафракційними.

На засіданні 8 травня був присутній новий голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, який звернувся до депутатів і побажав конструктивної роботи та ефективної співпраці з обласною військовою адміністрацією у майбутньому.

Голова КОВА Руслан Кравченко. Фото: Київська облрада

Наталія Гунько − представниця партії “Слуги народу” та дружина народного депутата від президентської партії Анатолія Гунька – була обрана головою Київської облради 27 квітня 2021 року.

Читайте також:
Голову Львівської облради від “ЄС” відправили у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна