Голову Львівської облради від “ЄС” відправили у відставку

Депутати Львівської облради проголосували за дострокове припинення повноважень голови ради, представниці “Європейської солідарності” Ірини Гримак.

Про рішення, ухвалене на позачерговій сесії у четвер, 6 квітня, повідомляє Zaxid.net.

Відставку Гримак під час таємного голосування підтримали 48 депутатів, лише один – утримався. Усього Львівська обласна рада налічує 80 депутатів.

Від “ЄС” голосував єдиний депутат Олександр Ганущин, який має опозиційну у своїй фракції думку (він очолював облраду у 2015-2020 роках).

Перед тим народні обранці заслухали звіт Гримак та оцінили її роботу незадовільно.

Раніше голова фракції “ЄС” Олег Дуда заявив, що в обласній раді відбувається “переворот”, і фракція від участі у голосуванні відмовилася.

Ірина Гримак подякувала колегам-депутатам та громаді Львівщини за можливість працювати, побажала всім мудрості та результативності в роботі. Депутати оплесками провели її з посади.

Також ексочільниці Львівської облради подякував начальник ОВА Максим Козицький.

“Дякую за роботу голові Львівської обласної ради Ірині Гримак – і в час пандемії коронавірусу, і в час повномасштабної війни. Багато чого вдалось реалізувати спільними зусиллями для громади Львівщини! Вірю, що вам багато чого ще вдасться у майбутньому”, — сказав він.

 

Фракція партії “Європейська солідарність” – найбільша у Львівській облраді, вона налічує 26 депутатів. Також у ЛОР – фракції “Слуга народу” (9 депутатів, голова – Максим Козицький), “Самопоміч” (9), “Батьківщина” (7), “Голос” (7), ВО “Свобода” (6), Народний рух України (6), Українська галицька партія (6), “За майбутнє” (6).

42-річна Ірина Гримак очолювала Львівську облраду з 1 грудня 2020 року. У 2015-2019 роках вона з перервою працювала заступницею голови Львівської ОДА Олега Синютки, а перед тим очолювала Залізничну райадміністрацію Львова. Надалі залишається депутаткою облради від фракції “ЄС”.

Читайте також:
На Львівщині арештували нові земельні ділянки дружини Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна