Фонд “Повернись живим” придбав для ЗСУ безпілотний комплекс PD-2, який шукатиме ворожі цілі для HIMARS

Українські Повітряні сили отримали безпілотний авіаційний комплекс PD-2 вітчизняного виробництва вартістю 30 мільйонів гривень. БПЛА придбав благодійний фонд підтримки армії “Повернись живим”.

Про це інформує пресслужба фонду 9 травня.

Один комплекс складається із двох розвідувальних БПЛА, наземної станції, мобільного пункта управління на базі повнопривідного мікроавтобуса, зазначили у фонді. Як зазначається, PD-2 буде розвідувати ворожі цілі для HIMARS.

Фото: фонд «Повернись живим»

PD-2 — це виготовлений в Україні безпілотний авіаційний розвідувальний комплекс оперативно-тактичного рівня, розроблений UkrSpecSystems.

Він має радіус польоту у понад 200 кілометрів, і здатен перебувати у повітрі до 12 годин та відстежувати переміщення в тому числі і рухомих цілей, аби коригувати вогонь і розвідувати інформацію для HIMARS та інших далекобійних систем ураження.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна