Вода в Києві спадає – підтоплення вже на 60 см менше, ніж у квітні

Станом на ранок 7 травня рівень води в Дніпрі в Києві біля мосту “Метро” становить 9299 см. У порівнянні з попереднім днем рівень водопілля зменшився на 4 см.

Про це в неділю повідомляє пресслужба Київської міської військової адміністрації.

Уже понад два тижні поспіль висота повені в межах столиці коливається в районі 9300 см, що менше на 60 см максимальних показників водопілля в середині квітня.

“Тож наразі загроз місту велика вода не несе. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано. Рівень небезпеки гідрологічних явищ залишається І (жовтий)”, – зазначають в КМВА.

При цьому утримується затоплення заплави шаром близько 45 см. Залишаються підтопленими заплавні території – острови в парку “Муромець”, на Гідропарку, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

“Промислові об’єкти і житлові масиві міста поза загрозою підтоплення. Моніторинг цьогорічного водопілля триває”, – додав начальник КМВА Сергій Попко.

Читайте також:
Уночі над Києвом збили російський розвідувальний дрон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.