США та Австралія збираються надати спільний пакет військової допомоги Україні – ЗМІ

Сполучені Штати та Автралія готують спільний пакет військової допомоги Збройним силам України. Про нього можуть оголосити вже наприкінці травня.

Про це 5 травня пише видання AAP.

Повідомляється, що інформація про спільний пакет військової допомоги з’явилася напередодні візиту президента Джо Байдена до Австралії.

“Ми активно підтримуємо зусилля України щодо відбиття російської агресії, і це буде відображено у бюджеті”, – заявив керівник казначейства Австралії Джим Чалмерс.

Водночас посол України в Австралії Василь Мирошниченко сказав AAP, що “наразі рано про це говорити, але було б добре, якби щось подібне було, тому що це дуже допомогло б Україні”.

Напередодні, 2 травня, українська сторона представила список побажань для допомоги, що включає бронетранспортери Hawkei, артилерію та боєприпаси.

Як інформувала “Новинарня“, США надішлють Україні додаткову військову допомогу на суму близько 300 мільйонів доларів, включаючи велику кількість артилерійських снарядів, гаубиць, ракет класу “повітря-земля” та боєприпасів.

У новий пакет увійдуть ракети Hydra-70, які є некерованими ракетами, що запускаються з літаків. А також нерозкрита кількість ракет для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), мінометів, гаубичних снарядів, ракет і протитанкових гвинтівок Carl Gustaf.

Читайте також:
Для підтримки контрнаступу: Данія відправить Україні військову допомогу на понад $250 млн

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.