У новому пакеті допомоги Україні від США на $300 млн будуть ракети Hydra-70, – ЗМІ

США надішлють Україні додаткову військову допомогу на суму близько 300 мільйонів доларів, включаючи велику кількість артилерійських снарядів, гаубиць, ракет класу “повітря-земля” та боєприпасів.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AP.

Новий пакет включає ракети Hydra-70, які є некерованими ракетами, що запускаються з літаків. Він також включає нерозкриту кількість ракет для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), мінометів, гаубичних снарядів, ракет і протитанкових гвинтівок Carl Gustaf.

Зброя буде вилучена зі складів Пентагону, щоб швидко потрапити на фронт.

Це постачання відбудеться в той час, коли українські посадовці заявляють, що вони готуються до контрнаступу і накопичують боєприпаси.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив у понеділок, що ключовими моментами для успіху наступу будуть “наявність зброї; підготовлені, навчені люди; наші захисники і захисники, які знають свій план на своєму рівні, а також забезпечення цього наступу всім необхідним – снарядами, боєприпасами, паливом, захистом і т.д.”.

Останніми місяцями США відмовлялися повідомляти, скільки саме озброєння буде відправлено в Україну, але останній пакет нагадує інші попередні поставки. Посадовці заявили, що це будуть також вантажівки, причепи, запчастини та інша допомога з технічного обслуговування.

Це вже 37-й пакет допомоги від Пентагону для України з початку війни в лютому 2022 року, а загальний обсяг американської військової допомоги становить близько 36 мільярдів доларів.
Посадовці заявили, що зброя та інше обладнання допоможуть Україні вийти з тривалого і кривавого глухого кута, в якому вона опинилася через важкі бої на сході України, зокрема навколо міста Бахмут у Донецькій області.

Читайте також:
Для підтримки контрнаступу: Данія відправить Україні військову допомогу на понад $250 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна