Уночі РФ вдарила по Україні 24 “шахедами” – ППО збила 18. Київ відбив усі БПЛА, а в Одесі “прильоти” в гуртожитки

У ніч на 4 травня РФ вкотре атакувала Україну 24 дронами-камікадзе Shahed. Сили протиповітряної оборони знищили 18, а також розвідувальний безпілотник.

Про це повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

“Вночі 4 травня 2023 року ворог знову атакує “шахедами” з північного напрямку (Брянська область) та з півдня – східне узбережжя Азовського моря. Окупанти застосували до 24 ударних дронів Shahed-136/131″, – сказано в повідомленні.

У Києві ППО знищила всі ворожі цілі. Цієї ночі окупанти завдали комплексного повітряного удару по столиці, використавши баражуючі боєприпаси типу Shahed та ракет, імовірно, балістичного типу. Так, унаслідок нічної повітряної атаки Києва, в Шевченківському районі в житловій забудові виявлено уламки БПЛА. Тривога в столиці тривала понад 3,5 години, зауважили в КМВА.

Крім цього, у ніч проти 4 травня ворог атакував Одесу 15 бойовими дронами Shahed-131/136. 12 із них знищила ППО, повідомив у четвер вранці речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

“Три дрони-камікадзе вдарили по гуртожитках одного з навчальних закладів Одеси”, – йдеться у повідомленні.

Пожежу оперативно ліквідовали. Постарждалих немає, заявив Братчук.

Читайте також:
Обстріли Херсона: число загиблих зросло до 21 людини, ще 48 – поранені. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна