Норвегія виділила €378 млн на гуманітарну підтримку та відновлення України

Норвезький уряд виділив 4,5 млрд норвезьких крон ( 378 млн євро) допомоги для України.

Про це йдеться на сайті уряду країни 3 травня.

Зазначається, що 2,8 млрд норвезьких крон (235 млн євро) витратять на життєво важливу гуманітарну допомогу для українців та 1,7 млрд норвезьких крон (143 млн євро) на цивільну підтримку українського уряду.

“Ми перебуваємо в тісному діалозі з владою України, щоб допомога дійшла до тих, хто найбільше її потребує. Агресивна війна Росії щодня приносить неймовірні страждання та широкомасштабні руйнування. Наша підтримка допоможе полегшити становище українського народу, який так багато пережив”, – заявив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере.

Норвегія зобов’язалася щорічно виділяти 15 млрд норвезьких крон (1,2 млрд євро) протягом наступних п’яти років на загальну суму 75 млрд норвезьких крон (6,3 млрд євро) у період з 2023 до 2027 року.

Читайте також:
У новому пакеті допомоги Україні від США на $300 млн будуть ракети Hydra-70, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна