В Україні понад 230 медіа закрилися через повномасштабну війну, — IMI

З початку повномасштабного вторгення Росії в Україні припинили роботу 233 медіа.

Про це в середу, 3 травня, повідомляє Інститут масової інформації.

“Ми зафіксували понад 230 випадків закриття медіа. Насамперед закривалися ті медіа, які потрапили під окупацію, і там, де були активні бойові дії”, – повідомила керівниця відділу моніторингу свободи слова ІМІ Катерина Дячук.

Однак вона зауважила, закривалися також ті медіа, що були в тилу. Дячук пояснила, що “це пов’язано з ринком, який став. Тобто елементарно не було на чому надрукувати газету”.

Разом з тим, за даними організації, від початку повномасштабної агресії росіяни вчинили 50 кіберзлочинів проти медіа.

“Вони були досить інтенсивними на початку повномасштабного вторгнення. Тоді ми щодня фіксували по декілька таких випадків. На сайтах українських медіа розміщували пропагандистські картинки, на телеканалах ламали рухомі стрічки, навіть, намагались створити діпфейки”, — сказала представниця ІМІ.

Так, ІМІ зафіксував 16 обстрілів та захоплень телевеж і 10 захоплень та нападів на редакції медіа. Таким чином росіяни намагалися створити інформаційний вакуум та викликати паніку в населення.

Читайте також:
РосЗМІ запустили фейки про екокатастрофу через обстріл Павлограда: місцева влада спростувала загрозу

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна