“Повернись живим” зібрав уже 50 млн на міномети, кулемети та гранатомети для ТрО. Це – 13% від необхідної суми

Фонд компетентної допомоги армії “Повернись живим” і мережа ОККО акумулювали вже понад 50 мільйонів гривень на проєкт “ОКО ЗА ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів”, або 13 відсотків від необхідної суми.

Про це “Новинарні” повідомили комунікаційники фонду у вівторок, 2 травня.

Збір стартував 11 квітня. Мета проєкту — 400 мільйонів гривень. Ці кошти підуть на закупівлю 100 автоматичних гранатометів (УАГ-40), 200 крупнокаліберних кулеметів (ДШК) та 300 мінометів калібру 82 мм для Сил Територіальної оборони ЗСУ. Зброю передаватимуть військовим партіями в міру виготовлення і доставки.

ОККО перераховує по 1 гривні з кожного проданого літра пального PULLS 95/Diesel на збройне підсилення ТрО. Крім того, задонейтити також можна і на спецрахунок «Повернись живим».

Контекст:

10 квітня завершився збір Фонду і компанії ОККО на проєкт «ОКО ЗА ОКО», проведений за тією ж механікою. 325 мільйонів гривень на 25 розвідкомплексів «ШАРК» — 75 БпЛА і 25 пускових установок, 25 спеціально обладнаних пунктами управління авто — амумулювали протягом близько п‘яти місяців. Перший розвідкомплекс вже отримали аеророзвідники однієї з артилерійських бригад ЗСУ.

«Повернись живим» торік став першою благодійною організацією в історії України, яка отримала дозвіл на закупівлю за кордоном товарів подвійного та військового призначення, включно з летальним озброєнням. І першим в Україні придбав безпілотний авіаційний комплекс Bayraktar TB2. Восени передав 11 бронемашин морпіхам, які обороняли Маріуполь.

У березні цьогоріч Фонд завершив збір 333 мільйонів гривень на проєкт «ДОВГІ РУКи ТрО», щоб забезпечити 31 бригаду Сил територіальної оборони розвідувально-ударними комплексами з мінометами калібру 120 мм.

Також нещодавно «Повернись живим» придбав для війська 1460 кулеметів калібру 7,62-мм за €6 570 000. Цю зброю отримали 21 бойова бригада, а також 9 частин резерву ЗСУ.

Читайте також:
Ще одну новостворену механізовану бригаду забезпечив зв’язком фонд “Повернись живим”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна