На рішення США щодо передачі F-16 впливатимуть результати контрнаступу, – Кулеба

Сполучені Штати Америки рано чи пізно все таки наважаться передати ЗСУ винищувачі F-16. Однак таке рішення є питанням часу і залежатиме від результатів контрнаступу українських бійців.

Про це у вівторок, 2 травня, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба в інтерв’ю 1+1.

Він зауважив, що передача літаків Києву є одним із трьох пріоритетів у питаннях військової підтримки від союзників – поруч з артилерійськими снарядами та бронетехнікою.

«Ми отримаємо літаки F-16. Це питання часу і наша робота – робота команди Президента – в тому, щоб ми зробили це рішення якомога швидше. Я думаю, що це рішення Сполучених Штатів буде прив’язане до результатів контрнаступу – пов’язане, скажімо так, із результатами контрнаступу», – сказав Кулеба.

Глава МЗС пояснив, що постачання ЗСУ літаків F-16 – абсолютно логічний крок союзників.

“Якби в нас F-16 були вже зараз, наш контрнаступ був би набагато швидшим, і нам би вдалось зберегти набагато більше життів наших солдатів та цивільних, які потерпають від ракетних ударів”, – підкреслив міністр.

Напередодні, 30 квітня, Дмитро Кулеба заявив, що декілька країн готові розпочати тренувальну програму для українських льотчиків на винищувачах F-16.

Читайте також:
“Аби пазл склався, треба F-16”: командувач ПС перевірив бойові позиції ЗРК Patriot

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна