Залужний зустрівся з командувачем сил НАТО в Європі Каволі. Забродський теж був

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів зустріч у розширеному складі з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО у Європі – Командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.

Про це в неділю, 30 квітня, повідомляється на офіційній сторінці Залужного у фейсбуці.

“Детально розповів про оперативну обстановку по всій лінії фронту. Описав можливі сценарії, загрози та передумови для наших майбутніх дій. Ставимо собі за мету – підготуватися так, щоб максимально виконати визначені завдання”, – написав Головком за підсумками зустрічі.

“Окремо зупинилися на важливості вчасних поставок у достатній кількості боєприпасів та техніки. Наголосив на необхідності надання Україні широкого спектру озброєння і систем протиповітряної оборони, які суттєво допоможуть вирішити проблемні моменти у протистоянні російській агресії”, – додав Залужний.

Окрім того, за його словами, під час зустрічі було обговорене питання підготовки наших захисників.

“Домовилися і надалі підтримувати діалог та працювати задля посилення обороноздатності України”, – підсумував Головнокомандувач ЗСУ.

Він також оприлюднив фото з цієї зустрічі, на якому видно, що з української сторони там були присутні також перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк і генерал Михайло Забродський, який нещодавно склав мандат народного депутата (від “Європейської солідарності”). За однією з версій, Забродський може бути призначений заступником Головнокомандувача ЗСУ Залужного.

Зліва праворуч: керівник Групи сприяння безпеці України Антоніо Агуто, Крістофер Каволі, Валерій Залужний, Михайло Забродський, Олександр Павлюк. Фото: ФБ Головнокомандувач ЗСУ

Читайте також:
Сили НАТО в Європі очолив американський генерал Каволі, що спеціалізується на Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна