В Умані завершилася пошуково-рятувальна операція: загинули 23 людини, шестеро з них – діти

В Умані завершилася пошуково-рятувальна операція. За останніми даними, внаслідок ракетного обстрілу загинули 23 людини, серед яких шестеро дітей.

Про це в суботу, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Силами рятувальників, поліцейських і волонтерів з-під завалів вдалося врятувати 17 осіб. До проведення рятувальних робіт залучали важку техніку та спецзасоби.

Унаслідок російського удару по багатоповерхівці загинули 23 людини: 22 дістали з-під завалів, ще одна людина померла в лікарні. Усіх загиблих ідентифікували за допомогою ДНК-тестів. На місці події працював спеціальний штаб, де прямі родичі загиблих могли здати біологічні зразки для ДНК-порівняння.

Ще дві жінки вважаються безвісти зниклими.

Також унаслідок ракетного удару поранено дев’ятьох людей. Медики в супроводі поліції забезпечили оперативну госпіталізацію постраждалих.

Як інформувала “Новинарня“, унаслідок нічної ракетної атаки 28 квітня під ударом опинилися Умань, Дніпро, Київ та Київська область. Є влучання в житлові будинки, відомо про загиблих мирних мешканців. Зокрема, в Умані на Черкащині ракета влучила в житлову багатоповерхівку. Там було 46 квартир, в яких проживали 109 людей. Також пошкоджено близько 10 багатоповерхових будинків навколо ураженої багатоповерхівки.

Читайте також:
Зеленський вимагає посилити глобальні санкції проти РФ після нічного ракетного терору

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна