Унаслідок ранкової ракетної атаки під ударом опинилися Умань, Дніпро, Київ та область. Є загиблі

доповнено

Унаслідок нічної ракетної атаки під ударом опинилися Умань, Дніпро та Київська область. Є влучання в житлові будинки, відомо про загиблих мирних мешканців.

Так, дві російські ракети влучили в Умані на Черкащині: в житлову багатоповерхівку та складські будівлі. Станом на 7:00 троє людей загинуло та восьмеро поранено. Їм надають медичну допомогу. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Потерпілих госпіталізували, повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

“Маємо два влучання крилатих ракет в Умані: у житловий будинок і складські будівлі. Наслідки з’ясовуємо. На місці працюють усі служби. Повітряна тривога триває”, – написав Табурець.

О 9-й годині число загиблих в Умані зросло до шести.

У Дніпрі від російського обстрілу загинули жінка і трирічна дитина.

“Півночі не сплю. «Високоточниє» під@раси знову вбили в Дніпрі цивільних людей. Загинула молода жінка та трирічна дитина. Більше без коментарів”, – повідомив мер міста Борис Філатов.

У ОВА повідомили, що жінка з дитиною загинули внаслідок влучання в приватний будинок.

“У Дніпрі зруйнований приватний будинок. Загинули 2-річна дівчинка та 31-річна жінка. Троє людей постраждали. 58-річного чоловіка та 57-річну жінку у стані середньої тяжкості доправили до лікарні. 31-річна жінка лікуватиметься амбулаторно. У місті вороже залізяччя зруйнувало й будівлю приватного підприємства. Там виникла пожежа. Її вже загасили”, – йдеться в повідомленні голови ОВА Сергія Лисака.

У Києві та області під час повітряної тривоги спрацювала система ППО. У повітряному просторі столиці знищили 11 крилатих ракет і два безпілотники.

“Попередьно, внаслідок падіння уламків, в Оболонському районі столиці перебито локальну лінію електромереж та пошкоджено дорожне покриття. Жертв серед цивільного населення та руйнувань житлових об’єктів чи інфраструктури не зафіксовано. Інформація перевіряється і уточнюється”, – повідомив начальник міської військової адміністрації Сергій Попко.

Пізніше стало відомо, що під час російської атаки уламки ракети впали на будинок в Обухівському районі. Поранено дівчинку, вона госпіталізована. Про це голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив у Telegram.

“На жаль, у місті Українка внаслідок падіння уламків російської ракети є влучання в багатоповерховий будинок. Внаслідок цього пошкоджено квартири на 5 та 6 поверсі. Пожежу вдалося локалізувати о 5:30. Постраждала дитина – дівчинку доставили в Охматдит”, – написав він.

Кравченко зазначив, що всі ворожі цілі над Київщиною знищені.

Повітряна тривога по всій країні була оголошена близько четвертої ранку. У Києві та області спрацювала ППО. Росія випустила на Україну 23 крилаті ракети з авіації, 21 із них збили українські захисники. Також ворог запустив два безпілотники – обидва збиті.

Читайте також:
Офіційно: Другий дивізіон Patriot – вже на бойовому чергуванні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна