Президенти Чехії та Словаччини – з візитом в Україні

Президент Чехії Петр Павел разом із президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою прибули з візитом в Україну.

Про це написав Павел у твіттері в п’ятницю, 28 квітня, продемонструвавши знімок із президенткою Словаччини на тлі зруйнованої будівлі.

“Із Зузаною Чапутовою ми обидва усвідомлюємо цінність свободи і справедливості. Важко бачити на власні очі, що українці платять за це найвищу ціну. Кров’ю і життями своїх громадян. У боротьбі з агресором вони захищають те, що у нас є спільне. Ось чому ми підтримуватимемо їх”, – написав Павел.

Зі свого боку чеське медіа Denikn повідомило, що президентка Словаччини та її чеський колега Петр Павел прибули до Києва рано-вранці.

Це перший візит глави чеської держави до України з 2013 року.

Павел і Чапутова зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, також відвідають звільнені від російської окупації міста біля столиці.

Запланована також зустріч із представниками кримських татар Мустафою Джемілієвим і Рефатом Чубаровим.

Читайте також:
Фото з твітера Петера Павла

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна