Під Бахмутом загинув доброволець з Ірландії

доповнено

Поблизу Бахмута Донецької області у боях проти рашистів загинув громадянин Ірландії Фінбар Кафферкі.

Про це 28 квітня пише Independent.

Загибель військового підтвердила його родина.

Кафферкі – уродженць острова Ахілл у графстві Майо. Він був військовим добровольцем і мав бойовий досвід у Сирії, де допомагав курдським бійцям у боротьбі проти “Ісламської держави”.

Ексучасник кампанії Shell to Sea, спрямованої проти газового проєкту Corrib, нещодавно приїхав до України, щоб допомогти їй у війні проти РФ.

Пам’ять загиблого Кафферкі вшанував міністр закордонних справ Ірландії Майкл Мартін.

“Він, очевидно, був молодою людиною з чіткими принципами. Наші думки і наші молитви сьогодні з родиною. Його сім’я попросила про приватність, і я не збираюся коментувати це в даний момент. Я дозволю родині оплакувати цю дуже, дуже сумну для них втрату”, – сказав він.

ОНОВЛЕНО

Як пізніше повідомили на сторінці Батальйону “Братство” Дмитра Корчинського, Кафферкі воював саме в складі цього батальйону.

“Здобули Вічне Життя в Бою під Бахмутом 19 квітня 2023 року: американець “Харріс” Купер Тернер Ендрюс, ірландець “Осип” Фінбар Кафферкей, мексиканець “Бредлі” Бредлі Томас Ярема, московит “Лєшій” Дмитро Петров.

Коли вони прийшли в “Братство”, притримувалися лівих переконань. У “Братстві” вони вчилися поважати віру й любити Бога. Брали участь у Літургіях. Дуже дисципліновані й сміливі. Назавжди залишаться в нашій памʼяті”, – зазначили в батальйоні.

Читайте також:
У боях за Україну загинув журналіст Олександр Бондаренко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.