Україна і Чехія разом вироблятимуть зброю та боєприпаси – підготували шість спільних проєктів

Україна і Чехія підготували шість спільних проєктів з виробництва зброї та боєприпасів, навчальних літаків і ремонту танків із можливістю повноцінної виробничої роботи на українській території.

Про це заявив президент Чехії Петр Павел на пресконференції в Києві 28 квітня.

За його словами, Київ та Прага створили шість проєктів для спільного виробництва на базі як українських, так і чеських компаній. Ба більше, також підготували проєкти у п’яти ключових галузях, зокрема відбудови України (не лише повоєнної), у сферах енергетики, транспортної інфраструктури та інших.

“Ми підготували шість ключових проектів для спільного виробництва на базі як українських, так і чеських компаній. Що стосується конкретних проєктів, то це виробництво зброї, боєприпасів, ремонт танків типу Т-62, а також потенційне виробництво навчальних літаків”, – зазначив Павел.

Глава Чехії наголосив, що виробництво частково чи повністю може здійснюватись на території України.

“Кінцевий результат буде використовуватися з урахуванням технологій, які є в обох країнах”, – додав він.

Підсумовуючи, Павел зауважив, що Чехія готова запропонувати Україні підтримку, допомогу та співпрацю в секторах енергетики, економіки, транспортної інфраструктури та житлового будівництва. Вона буде спрямована в рамках програми відновлення в Дніпро і Дніпропетровську область.

“Я радий, що ми досягли домовленості з паном Зеленським щодо цих питань. Ми досягли розуміння, що має бути співпраця і що ми маємо швидко рухатися до її здійснення… Відновлення України має розпочатися зараз”, – сказав він.

Читайте також:
Чехія виділила $1 млн на навчання українських пілотів: першими тренуватимуться 25 студентів НАУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна