Чехія виділила $1 млн на навчання українських пілотів: першими тренуватимуться 25 студентів НАУ

Уряд Чехії виділив 22 млн чеських крон (понад $1 млн) на навчання транспортних пілотів з України, які працюватимуть на вантажних літаках.

Відповідне рішення Міністерство закордонних справ Чехії ухвалило 26 квітня.

“Це продовження довоєнної співпраці, і насамперед ми даємо можливість українським цивільним льотчикам пройти необхідну підготовку, що зараз неможливо вдома, в Україні. Значну роль у цьому процесі відіграє швидке відновлення цивільного авіасполучення в Україні”, – заявив глава МЗС Чехії Ян Ліпавскі.

Навчання проводитимуться в Чехії. На першому етапі відберуть 20-25 студентів з Національного авіаційного університету у Києві, повідомили в МЗС країни.

Зазначається, що тренування наших пілотів фінансуватимуть з програми гуманітарної, стабілізаційної, відновлювальної та економічної допомоги Україні. А гроші надаватимуть щорічно з 2023 до 2025 року.

Головна мета проєкту – забезпечити українським цивільним льотчикам необхідну підготовку, що зараз неможливо здійснити в Україні, а також підтримати відновлення цивільного авіасполучення в Україні.

Читайте також:
Україна готується до відновлення цивільних авіарейсів, можливо, частково. Але головне – безпека, – французький міністр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна