Україна готується до відновлення цивільних авіарейсів, можливо, частково. Але головне – безпека, – французький міністр

Україна “наполегливо працює” над відкриттям свого авіапростору для цивільних літаків.

Про це міністр транспорту Франції Клеман Бон розповів в інтерв’ю “Європейській правді”, пише видання 27 квітня.

За його словами, Україна готується до відкриття цивільних авіарейсів, можливо, частково. Таку заяву франзуцький міністр зробив говорячи про співпрацю з Україною у сфері навчання українських пілотів цивільної авіації та авіадиспетчерів. 

Бон зауважив, що українці вже проходять практику на симуляторах у Франції, а під час переговорів у Києві дві країни погодилися розширити цю співпрацю.

“Це насправді дуже потрібна річ. Момент, коли над Україною відновлять польоти цивільної авіації, я сподіваюся, настане якнайшвидше. А у разі, якщо авіатори не мають практики, то за правилами безпеки не матимуть права відразу відновлювати роботу”, – сказав він.

Водночас наголосив, що не йому вирішувати, коли це станеться. Однак зауважив, українські посадовці зараз готуються до відкриття авіапростору для польотів цивільної авіації. 

Як відомо, Україна повністю закрила свій повітряний простір для цивільних літаків 24 лютого. Незабаром країни ЄС та США закрили своє небо для російських літаків. Росія пізніше вжила заходів у відповідь.

Читайте також:
Повітряний простір України може залишитися закритим до кінця 2029 року, – Євроконтроль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна