Польща відняла усі гроші з рахунків посольства РФ

Прокуратура Польщі конфіскувала гроші з рахунків посольства і торгового представництва країни-агресорки Росії.

Про це повідомив про це глава російської дипмісії Сергій Андрєєв, передає “УП” 26 квітня.

За його словами, кошти з рахунків посольства та торговельного представництва у банку Santander перераховані на рахунки. Йдеться про значні кошти, які перебували на рахунках як у доларах США, так і в польських злотих. Андрєєв розцінив це як “грубе порушення” Віденської конвенції про дипломатичні відносини.

Варто зазначити, що рахунки посольства РФ у Польщі заморозили ще у березні 2022 року після початку повномасштабної агресії в Україні. Їх заблокували через підозри в можливому використанні з метою відмивання грошей або тероризму.

Як пише газета Rzeczpospolita, йшлося про 912 тисяч доларів і 800 тисяч злотих (близько 180 тисяч доларів). Тоді ж із Польщі було вислано 45 російських дипломатів за звинуваченням у шпигунстві. Зокрема, Варшава також вилучила у російського диппредставництва кілька об’єктів нерухомості, включаючи будівлю, де жили дипломати, та базу відпочинку під Варшавою.

У травні 2022 року у відповідь на блокування рахунків російського посольства у Варшаві Москва заморозила рахунки польського диппредставництва.

Читайте також:
Суд арештував активи дружини Медведчука на понад 1 млрд грн: стосується 13,7% акцій металургійного підприємства

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна