ЗСУ за добу відбили майже 40 атак на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, – ГШ

Основні зусилля російська армія зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.
Підрозділами сил оборони України протягом минулої доби було відбито 39 атак противника на цих ділянках фронту. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 25 квітня.

  • На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Також протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Богданівка, Хромове та Кліщіївка.
  • На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії неподалік населених пунктів Сєверне та Первомайське Донецької області, успіху не мав.
  • На Мар’їнському напрямку протягом минулої доби наші захисники відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

Протягом минулої доби противник завдав по території України трьох ракетних ударів, з яких дві ракети із ЗРК С-300 – по центру мирного міста Куп’янськ Харківської області. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано будівлю краєзнавчого музею, поруч із яким немає жодного військового об’єкта, та пошкоджено іншу цивільну інфраструктуру.

Також ворог завдав 13 авіаційних ударів та вчинив 49 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та критичній інфраструктурі населених пунктів, зазначили в ГШ.

Внаслідок влучання двох керованих авіаційних бомб росіян по населеному пункту Кізомис на Херсонщині пошкоджено понад 10 житлових будинків мирних громадян, два – повністю зруйновані. також руйнувань зазнала місцева церква та інша цивільна інфраструктура.

Авіація Сил оборони України за минулу  добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також удару по зенітно-ракетному комплексу. Збито два ворожих розвідувальних БпЛА  – типу “Зала” та “Орлан-10”

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили зенітно-ракетний комплекс, чотири райони зосередження особового складу та радіолокаційну станцію агресора.

Читайте також:
Ракетний удар по Куп’янську: з-під завалів дістали тіло ще однієї загиблої

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.